2016 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Apverstas ananasų ir karamelės pyragas

Jei mėgstate karamelę, šis retro desertas iš 1920 – ųjų kaip tik jums. Karamelizuotų ananasų skiltelės ne tik gražiai atrodo, bet ir yra pasakiško skonio,  o viso pyrago pagrindas tai minkštas bei purus biskvitas, kuris tiesiog tirpsta burnoje J.


Šiam receptui reikės:

Karameliniam įdarui:

55 g. sviesto
160 g. rudojo cukraus
1 skardinės konservuotų ananasų

Biskvitinei tešlai:

195 g. miltų
2 arb. š kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
115 g. sviesto
200 g. cukraus
1 vanilės ankšties arba 1 arb. š. vanilinio cukraus
2 atskirtų kambario temperatūros kiaušinių
120 ml. pieno
¼ arb. š. druskos

Gaminimo eiga:

Karamelinis įdaras:

1.       Mažame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies maišydami  ištirpinkite sviestą bei rudąjį cukrų.
2.       Kai cukrus ištirpsta nemaišant pakaitinkite karamelę kol aplink puodo kraštus formuosis burbuliukai.
3.       Karštą karamelę supilame į sviestu pateptą 23 cm skardą ir ant viršaus išdėliojame ananaso gabalėlius.

DĖMESIO! Dirbdami su karšta karamele būkite itin atidūs. Karštas cukraus sirupas gali jus stipriai apiplikyti.

Biskvitas:

1.       Dideliame inde persijojame miltus, kepimo miltelius ir druską.
2.       Atskirame inde išplakame sviesta, cukrų ir van. cukrų arba vanilės sėklas iki masė pasidarys puri.
3.       Į masę po vieną įmaišome kiaušinių trynius.
4.       Pakaitomis su pienu per 3 kartus supilame miltų mišinį, kiekvienąkart gerai permaišant.
5.       Atskirtus baltymus išplakame su druska ir atsargiai įmaišome į tešlą.
6.       Tešlą supilame į skardą ir kepame 180 oC orkaitėje apie 1 valandą arba kol dantų krapštukas įbestas į vidurį liks švarus.
7.       Iškeptą pyragą palikite apie 10 minučių ataušti ant grotelių.

SKANAUS!

Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį http://on.fb.me/1LkJmos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą