2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Varškės ir aguonų pyragas su avietėmis

Tešlai reikės:
  • 520 g miltų;
  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių. 
   Aguonų sluoksnių reikės:   
  • 300 g aguonų;
  • 2 kiaušinio baltymų;
  • 3 valgomųjų šaukštų cukraus.
Varškės sluoksniui reikės:
  • 500 g varškės;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 4 valgomųjų šaukštų cukraus;
  • 50 g krakmolo.
 Taip pat reikės poros saujų aviečių.

Tešlos gaminimo eiga:
1. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakite tol, kol masė pabals.
2. Į kiaušinių masę sudėkite miltus, kepimo miltelius bei ištirpintą sviestą ir užminkykite tešlą.
3. Suminkytą tešlą 15-20 minučių padėkite į šaldytuvą.

Aguonų ir varškės sluoksnių gaminimas:
1. Aguonas nuplikykite karštu vandeniu, palaikykite 5 minutes ir nupylus vandenį sutrinkite elektriniu trintuvu (galima ir malti).
2.  Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus ir į juos įmaišykite aguonas bei cukrų.
3. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei krakmolu ir įmaišykite į varškę.

Šį pyragą kepti patarčiau apvalioje skardoje :)

3/4 atvėsintos tešlos išklokite skardos dugne, vėliau dėkite aguonų sluoksnį, o jį denkite varškės sluoksniu, ant kurio išdėliokite avietes, po to ir vėl klokite aguonų bei varškės sluoksnius, o galiausiai užtarkuokite likusią tešlos dalį. Pyragą kepkite iki 175 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje  55-60 minučių :)

Skanaus! :)
Kviečiame pamėgti mūsų puslapį Facebook'e: http://on.fb.me/1LkJmos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą