2019 m. liepos 8 d., pirmadienis

Avižiniai batonėliai su riešutų sviestu ir medumi

Reikės:

  • 500g avižų dribsnių
  • 5 šaukštų riešutų svisto;
  • 6 šaukštų medaus;
  • 2 šaukštų įvairių džiovintų vaisių arba uogų (dažniausiai naudoju spanguoles, abrikosus, razinas)
  • 2 šaukštų pasirinktų riešutų
  • 1 šaukšto saulėgrąžų
  • 1 arbatinio šaukštelio sezamo sėklų.

Žinoma batonėlių priedus galite keisti ir dėti tokius, kuriuos labiausiai mėgstate:)

Gaminimo eiga:
1. Avižų dribsnius 10 minučių pakaitinkite iki 150 laispių įkaitintoje orkaitėje;
2. Atvėsusius dribsnius sumaišykite su pasirinktais priedais;
3.  Viską sumaišykite su medumi (jei medus kietas siūlyčiau pašildyti jį garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kad jis būtų skystos konsistencijos ir lengvai išsimaišytų) ir riešutų sviestu.
4. Gautą masę sudėkite indelį ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų;
5. Po 5-6 valandų išimkite jau sukėtėjusią masę ir padalinkite į batonėlius :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą