Šiam receptui puikiai tiktų ir kitos rūšies uogos :)
Pagrindui reikės:
•400g sausainių
•180g sviesto
Jogurtiniam sluoksniui reikės:
•800g natūralaus jogurto
•200 ml 35% riebumo grietinėlės
•5 šaukštų cukraus pudros
•100ml vandens
•2,5 šaukštų želatinos
•2 šaukštų citrinų sulčių
•1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
Vyšnių sluoksniui reikės:
•350g vyšnių
•3 šaukštai cukraus
•100ml vandens
•1,5 šaukšto želatinos
Gaminimo eiga:
1. Sutrinkite sausainius ir juos sumaišykite su ištirpintu sviestu. Šia mase padenkite kepimo formos dugną ir dėkite į šaldytuvą;
2. Išplakite grietinėlę iki standumo, kitame inde jogurtą sumaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis. Garų vonelėje (arba mikrobangų krosnelėje) kaitindami vandenyje ištirpinkite želatiną. Po ~15 minučių želatiną supilkite į jogurto masę (šiuo momentu svarbu aktyviai maišyti, kad želatina "nesušoktų" į gumulėlius);
3. Į jogurto masę supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite;
4. Gautą masę supilkite ant sausainių sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (bent 3 valandas);
5. Vyšnias su cukrumi kaitinti, kol cukrus ištirps;
6. Želatiną ištirpinkite vandenyje;
7. Atvėsusias vyšnių ir želatinos mases sumaišykite ir atsargiai supilkite ant torto viršaus. Padėkite į šaldytuvą sustingti (bent porai valandų).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą