Keksiukams reikės:
- 400g špinatų
- 250g kvietinių miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 4 kiaušinių
- 180g cukraus
- 130g kambario temperatūros sviesto
- nutarkuotos 1 citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
1. Elektriniu maišytuvu išsukite minkštą sviestą ir cukrų.
2. Į sviesto masę sudėkite kiaušinius bei supilkite pieną ir viską išplakite. Į šią masę įtarkuokite citrinos žievelę.
3. Blenderiu susmulkinkite špinatus ir supilkite į sviesto masę.
4. Miltus bei kepimo miltelius įsijokite į gautą masę bei viską gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu.
5. Tešlą padalykite į keksiukų kepimo formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Šiems keksiukams papuošti rinkausi lengvai pagaminamą saldžiarūgštį maskarponės kremą.
Kremui pagaminti reikės:
- 250g maskarponės sūrio
- 200g 35 procentų riebumo grietinėlės
- 3 šaukštų cukraus pudros
- 2 šaukštų citrinos sulčių
1. Grietinėlę išplakite iki standumo, į ją įsijokite cukraus pudrą, supilkite citrinos sultis ir atsargiai išmaišykite.
2. Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
3. Konditeriniu švirkštu šiuo kremu dekoruokite keksiukus.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą