2019 m. liepos 2 d., antradienis

Špinatų keksiukai


Keksiukams reikės:
  • 400g špinatų
  • 250g kvietinių miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 4 kiaušinių
  • 180g cukraus
  • 130g kambario temperatūros sviesto
  • nutarkuotos 1 citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
1. Elektriniu maišytuvu išsukite minkštą sviestą ir cukrų.
2. Į sviesto masę sudėkite kiaušinius bei supilkite pieną ir viską išplakite. Į šią masę įtarkuokite citrinos žievelę.
3. Blenderiu susmulkinkite špinatus ir supilkite į sviesto masę.
4. Miltus bei kepimo miltelius įsijokite į gautą masę bei viską gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu.
5. Tešlą padalykite į keksiukų kepimo formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Šiems keksiukams papuošti rinkausi lengvai pagaminamą saldžiarūgštį maskarponės kremą.

Kremui pagaminti reikės:
  • 250g maskarponės sūrio
  • 200g 35 procentų riebumo grietinėlės
  • 3 šaukštų cukraus pudros
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
1. Grietinėlę išplakite iki standumo, į ją įsijokite cukraus pudrą, supilkite citrinos sultis ir atsargiai išmaišykite. 
2. Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
3. Konditeriniu švirkštu šiuo kremu dekoruokite keksiukus.

Skanaus :)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą