Šiam receptui reikės:
20 sausainių
225 g. kvietinių miltų
45 g. ryžių miltų
100 g. cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
1 vanilės ankšties sėklų
225 g. šalto, kubeliais supjaustyto sviesto
1 suplakto didelio kiaušinio
80 ml. aviečių uogienės
45 g. ryžių miltų
100 g. cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
1 vanilės ankšties sėklų
225 g. šalto, kubeliais supjaustyto sviesto
1 suplakto didelio kiaušinio
80 ml. aviečių uogienės
Gaminimo eiga:
- Sudėkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilės sėklas į virtuvinį kombainą su kapoklės priedu. Keletą kartų pulse režimu permaišykite sudėtus produktus. Sudėkite sviesto kubelius ir plakite kol pradės formuotis tešla. Jei reikia įdėkite 1 valgomą šaukštą plakto kiaušinio.
- Padalinkite tešlą į dvi dalis ir iškočiokie iš kiekvienos dalies apie 0,5 cm storio lakštus tarp dviejų sviestinio popieriaus lakštų. Tešlą kartu su sviestiniu popieriumi atšaldykite šaldiklyje, kol ji bus pakankamai kieta (apie 15-20 min).
- Iš atšaldytos tešlos sausainių formele išspauskite apytiksliai 7 cm diametro sausainius. Svarbu, kad sausainių būtų lyginis skaičius, kad pusei iš jų galėtumėte išspausti skylutes mažesne sausainių formele (išspaustą tešlą surinkite ir atšaldę vėl darykite sausainius). Sausainius be skylučių aptepkite plaktu kiaušiniu ir ant kiekvieno sausainio viršaus uždėkite sausainį su skylute ir sudėkite gautus sausainius į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Į kiekvieno sausainio skylutę šaukšteliu arba kondterniu maišeliu įdėkite aviečių uogienės. Prieš kepant sausainius dar kartą aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite sausainius 200 laipsnių karščio orkaitėje 12 minučių arba kol apskrus. Iškeptus sausainius sudėkite ant grotelių, kad atauštų.
SKANAUS!
Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį http://on.fb.me/1LkJmos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą