2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Trinta moliūgų sriuba


6 porcijos

Šiam receptui reikės:


  • 300 g bulvių
  • 1 česnako skiltelė
  • Prieskoniai pagal skonį (druska, pipirai)
  • 700 g nulupto ir supjaustyto moliūgo
  • 1 didelė morka
  • 1 svogūnas
  • 1 litras jautienos sultinio
  • 4 riekės batono
Paruošimas:
1. Nuskutame bulves, morką ir moliūgą. Nulupame česnaką ir svogūną. 
2. Supjaustome bulves kubeliais, o moliūgą supjaustome į 8 lygiais dalis. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką, sutarkuojame morką.
3. Pakepiname morkas ir svogūno gabaliukus, kai morkos tampa gelsvos spalvos, sudedame susmulkintą česnaką bei pakepiname dar apie minutę.
4. Į verdantį sultinį dedame pakepintą mišinį bei moliūgą su bulvėmis.
5. Viską verdame apie 20 minučių, virimo pabaigoje įberiame prieskonių pagal skonį.
6. Per tą laiką susipjaustome batoną mažais kubeliais ir pakepiname keptuvėje be riebalų tol, kol skrebučiai šiek tiek paskrunda.
7. Išvirusią sriubą vėsiname apie 8-10 minučių ir sutriname sriubą su elektriniu trintuvu.
8. Sriubą patiekiame lėkštėje ir ant viršaus užbarstome apie saujelę paskrudinto batono.
Skanaus! ;)

Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį http://on.fb.me/1LkJmos



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą