2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Tarkuotos tešlos varškės pyragas

Šiam receptui reikės:
Tešlai:
• 375 g margarino
• 1,5 stiklinės baltojo cukraus
• 3 kiaušinių
• 2 pilnų šaukštelių kepimo miltelių
• 4,5 stiklinių miltų
• 5 šaukštų kakavos
Varškės įdarui:
• 700 g varškės
• 2 kiaušinių
• 3 šaukštelių vanilinio cukraus
• 5 šaukštų baltojo cukraus
• 2 šaukštų krakmolo


Paruošimas:
Tešlos gaminimas:
1. Išlydyti margariną.
2. Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinius su cukrumi.
3. Į kiaušinių masę sudėti miltus, kepimo miltelius bei kakavą. Viską išmaišyti su mediniu šaukštu.
4. Į šią masę supilti išlydytą margariną ir viską pamažu išmaišyti, kol neliks sausų miltų.
5. Gauta masė turi būti tirštoka, bet limpanti prie rankų. Ją padalinti į 2 lygias dalis ir sudėti į maišelius.
6. Tešlą maišeliuose dėti į šaldiklį bei šaldyti apie 1,5 valandos.
Įdaro ruošimas:
1. Trynius su vaniliniu ir baltuoju cukrumi išsukti iki baltumo.
2. Baltymus išplakti iki baltų putų.
3. Trynių ir baltymų mases sudėti į varškę ir viską gerai išmaišyti.
Paruošimas kepti:
1. Į riebalais išteptą skardą burokine tarka sutarkuoti puse šaldytos tešlos, po to dėti įdaro sluoksnį. Uždėjus įdarą užtarkuoti likusią dalį tešlos.
2. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 minučių.


Skanaus ;) Geriausia pyragą valgyti šaltą
Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį http://on.fb.me/1LkJmos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą