Šiam receptui reikės:
5 porcijos
- 1 didelės cukinijos
- 3 didelių bulvių
- 1 didelės morkos
- 2 svogūnų
- petražolių
- saliero lapelių
- 1 l vištienos sultinio
- tarkuoto sūrio
- 4 batono riekių
- grietinėlės
- įv. prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Morką, bulves bei cukiniją nuvalome ir supjaustome. Nuvalome ir smulkiai supjaustome svogūnus, susmulkiname žoleles.
- Svogūnus pakepiname svieste ir paliekame ataušti.
- Daržoves sudedame į verdantį sultinį ir verdame 20-30 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įberiame smulkintų petražolių bei saliero lapelių, pagardiname prieskoniais.
- Skrudintuvu paskrudiname duonos riekes ir supjaustome kubeliais.
- Nuo sriubos į atskirą ąsotėlį supilame sultinį, o daržoves su pakepintais svogūnais sudedame į kokteilių plaktuvą ir susmulkiname ant žemiausio greičio. Kai daržovės šiek tiek susitrynė po truputėlį į trinamą masę pilkite sultinį, kol sriuba bus norimos konsistencijos. (galite trinti ir elektriniu trintuvu, tačiau trinant su kokteilių plaktuvu sriuba gaunasi vientisesnė, nebūna nesusitrynusių gabalėlių)
- Sriubą patiekite užbarstę sūrio, skrebučių ir pagardinę grietinėle.
SKANAUS!
Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį http://on.fb.me/1LkJmos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą