2015 m. rugpjūčio 23 d., sekmadienis

Trinta cukinijų sriuba

Labai puikus būdas paversti peraugusias cukinijas į ką nors gardaus :)

Šiam receptui reikės:

5 porcijos
  • 1 didelės cukinijos
  • 3 didelių bulvių
  • 1 didelės morkos
  • 2 svogūnų
  • petražolių
  • saliero lapelių
  • 1 l vištienos sultinio
  • tarkuoto sūrio
  • 4 batono riekių
  • grietinėlės
  • įv. prieskonių pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Morką, bulves bei cukiniją nuvalome ir supjaustome. Nuvalome ir smulkiai supjaustome svogūnus, susmulkiname žoleles.
  2. Svogūnus pakepiname svieste ir paliekame ataušti.
  3. Daržoves sudedame į verdantį sultinį ir verdame 20-30 minučių. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įberiame smulkintų petražolių bei saliero lapelių, pagardiname prieskoniais.
  4. Skrudintuvu paskrudiname duonos riekes ir supjaustome kubeliais.
  5. Nuo sriubos į atskirą ąsotėlį supilame sultinį, o daržoves su pakepintais svogūnais sudedame į kokteilių plaktuvą ir susmulkiname ant žemiausio greičio. Kai daržovės šiek tiek susitrynė po truputėlį į trinamą masę pilkite sultinį, kol sriuba bus norimos konsistencijos. (galite trinti ir elektriniu trintuvu, tačiau trinant su kokteilių plaktuvu sriuba gaunasi vientisesnė, nebūna nesusitrynusių gabalėlių)
  6. Sriubą patiekite užbarstę sūrio, skrebučių ir pagardinę grietinėle.
SKANAUS!

Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį http://on.fb.me/1LkJmos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą