- 500 g kiaulienos faršo
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 svogūno
- Krapų
- Svogūnų laiškų
- 400 g konservuotų pomidorų
- 100 ml pomidorų pastos (galima naudoti ir pomidorų padažą)
- 250 g lazanijos lakštų
- 500 ml pieno
- 50 g sviesto
- 50 g miltų
- 150 g fermentinio sūrio
- Druskos
- Pipirų
Mėsos su daržovėmis paruošimas;
1. Faršą pakepinti keptuvėje, kol jis gražiai paskrus.
2. Nuskustas morkas ir nuluptą svogūną supjaustyti mažais kubeliais, sudėti supjaustytus krapus ir svogūnų laiškus, ir taip pat pakepinti, kol morkos taps minkštesnėmis.
3. Mėsą ir daržoves sudėti į puodą, supilti konservuotus pomidorus bei pastą, įberti 1 šaukštelį druskos, pipirų, išmaišyti, ir palikti troškintis apie 25 minutes.
Sūrio padažo gaminimas:
1. Keptuvėje išlydi sviestą ir maišant sudėti miltus.
2. Į sviesto ir miltų masę, taip pat gerai maišant, pamažu supilti pieną.Viską gerai maišyti, kol padažas taps tirštesnis (~3 - 4 minutes).
3. Į gautą padažą sudėti 100 g fermentinio sūrio ir gerai išmaišyti.
Lazanijos "surinkimas":
1. Į riebalais išteptą skardą dėkite faršo sluoksnį ir lazanijos lakštą (gaminant pagal šį receptą nebūtina mirkyti lakšto), ant jo vėl mėsos sluoksnį ir sūrio padažą, taip kartokite, kol turite ingridientų, paskutinis sluoksnis turi būti ant faršo užteptas baltojo padažo sluoksnis.
2. Lazaniją kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
3. Iki kepimo pabaigos likus 5 minutėms užtarkuokite ant lazanijos likusį sūrį.
Skanaus! :)
http://on.fb.me/1LkJmos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą