- 360 g sausainių
- 200 g sviesto
- 100 g graikinių riešutų
Baltajam sluoksniui reikės:
- 500 g jogurtinės grietinės
- 500 g maskarponės sūrio
- 5 šaukštų cukraus pudros
- 1 šaukšto želatinos
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- 100 g konservuotų persikų kompoto
- 1/2 citrinos sulčių
Persikų sluoksniui reikės:
- 800 g konservuotų persikų
- 1 pakelio persikų (ar kitos pasirinktos) želė
- šaukštelio želatinos
- 200 ml vandens
1. Sausainius su graikiniais riešutais sumalti iki trupinių (tai galima daryti mėsmale, arba lengvesniu būdu - elektrinio kombaino pagalba) ir sumaišyti su ištirpintu sviestu iki vientisos masės.
2. Gautą sausainių masę dėti į sviestu ar aliejumi išteptą skardą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių.
3. Jogurtinėje grietinėje ištirpinti cukraus pudrą, vanilinį cukrų bei su šia mase sumaišyti maskarponę ir išpausti pusės citrinos sultis.
4. Želatiną gerai ištirpdyti persikų kompote bei sumaišyti su maskarponės mase ir ant šios sumaišytos masės sudėti persikų puseles.
5. Gautą sūrio masę uždėti ant atvėsusio sausainių pagrindo ir padėti į šaldytuvą ~20 minučių (norint greitesnio stingimo galima dėti 10 minučių į šaldiklį).
6. Kol tortas stingsta pasiruošiame viršutinį želė sluoksnį: pakelį želės ir šaukštelį želatinos ištirpiname 200 ml vandens.
7. Sustingusį tortą užliejame žele.
8. Jau po 1,5 tortą galima valgyti :)
Skanaus! :)
Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį: http://on.fb.me/1LkJmos
8. Jau po 1,5 tortą galima valgyti :)
Skanaus! :)
Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį: http://on.fb.me/1LkJmos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą