Lakštams reikės:
- 400 g sviesto
- 700 g miltų
- 250 g grietinės
- 2 kiaušinių
- 1 l pieno
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 7 kiaušinių trynių
- 250 g cukraus
- 100 g miltų
- 420 g sviesto
- rūgščios uogienės
Lakštų gaminimo eiga:
1. Miltus sukapoti su sviestu iki trupininės masės. Viduryje padaryti duobutę.
2. Į padarytą duobelę įmušti kiaušinius bei supilti grietinę.
3. Gautą tešlą suminkyti ir padalijus į 12 dalių įdėti į šaldytuvą 2 valandom.
4. Atšaldytus tešlos gabalėlius plonai iškočioti ir iš jų išpjauti norimos formos pagrindą.
5. Iškočiotos tešlos gabalėlius pabadyti šakute (kad per daug neiškiltų), įdėti į skardą ir kepti į minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Vieną iš iškeptų lakštų pasilikti torto puošimui.
Kremo gaminimo eiga
1. Prikaistuvyje kaitinti pieną su vaniliniu cukrumi iki virimo.
2. Į pieną sudėti cukrų, miltus ir išmaišyti.
3. Į šią masę iš lėto maišant sudėti kiaušinių trynius bei sviestą.
4. Viską pakaitinti dar 10 minučių.
Torto ''surinkimas'':
Pūslėtą lakšto pusę dėti į apačią, ant jos tepti kremą ir dėti kitą lakštą. Uogienės sluoksnių skaičių darykite pasirinktinai pagal savo skonį, ją tepkite taip pat kaip kremą. Gautą tortą galite papuošti pasilikto lakšto trupiniais.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą