2016 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Napoleonas

Šiam receptui reikės:

Lakštams reikės:

  •  400 g sviesto
  •  700 g miltų
  •  250 g grietinės
  •  2 kiaušinių
 Kremui reikės:
  •  1 l pieno
  •  1 šaukštelio vanilinio cukraus
  •  7 kiaušinių trynių
  •  250 g cukraus
  •  100 g miltų
  •  420 g sviesto
 Pertepimui reikės:
  • rūgščios uogienės
Lakštų gaminimo eiga:
1. Miltus sukapoti su sviestu iki trupininės masės. Viduryje padaryti duobutę.
2. Į padarytą duobelę įmušti kiaušinius bei supilti grietinę. 
3. Gautą tešlą suminkyti ir padalijus į 12 dalių įdėti į šaldytuvą 2 valandom.
4. Atšaldytus tešlos gabalėlius plonai iškočioti ir iš jų išpjauti norimos formos pagrindą.
5. Iškočiotos tešlos gabalėlius pabadyti šakute (kad per daug neiškiltų), įdėti į skardą ir kepti į minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Vieną iš iškeptų lakštų pasilikti torto puošimui.
Kremo gaminimo eiga
1. Prikaistuvyje kaitinti pieną su vaniliniu cukrumi iki virimo.
2. Į pieną sudėti cukrų, miltus ir išmaišyti.
3. Į šią masę iš lėto maišant sudėti kiaušinių trynius bei sviestą.
4. Viską pakaitinti dar 10 minučių.


Torto ''surinkimas'':
 Pūslėtą lakšto pusę dėti į apačią, ant jos tepti kremą ir dėti kitą lakštą. Uogienės sluoksnių skaičių darykite pasirinktinai pagal savo skonį, ją tepkite taip pat kaip kremą. Gautą tortą galite papuošti pasilikto lakšto trupiniais. 
 Skanaus! :)

Kviečiame pamėgti mūsų Facebook puslapį:  http://on.fb.me/1LkJmos


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą