2016 m. gegužės 30 d., pirmadienis

Šimtalapis


Tešlai reikės:

480 g miltų
25 g mielių
140ml pieno
2 kiaušiniai
1 arbat.š. cukraus

Įdarui reikės:

360 g sviesto
1,5 stiklinės cukraus
3/4 stiklinės nuplikytų ir permaltų aguonų
1/2 puodelio razinų

Gaminimo eiga:

1. Mieles ištrinti su cukrumi, supilti į šiltą pieną ir palaukti, kol suputos.
2. Į miltus sudėti išplaktus kiaušinius, supilti pieną su mielėmis, pasiruošti minkymui (geriausia minkyti rankas pasitepus aliejumi). Tešlą minkyti apie 10 minučių.
3. Išminkytą tešlą ir padalinti į 5 lygius rutuliukus, palaukti, kol šiek tiek iškils.
4. Pakilusios tešlos rutuliuką labai plonai iškočioti, ant jo tepti sviesto (tepti kuo gausiau, kad šimtalapis būtų drėgnesnis) ir apibarstyti cukrumi. Sekantį iškočiotą rutuliuką dėti ant pirmojo, tai pakartojame su visais tešlos rutuliukais, o ant paskutiniojo sluoksnio sudėti aguonas ir razinas.
5. Gautą sluoksniuotą tešlą tolygiai susukti į ritinį.
6. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dedame gautą šimtalapį, padarome pasagos formą.
7. Šimtalapį 10 minučių kepame iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o vėliau kaitrą sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame likusias 50 minučių kas 10 minučių šimtalapį palaistant susidariusiu sirupu.

Skanaus! 
Kviečiame pamėgti mūsų puslapį Facebook'e: http://on.fb.me/1LkJmos
smile emo

3 komentarai:

  1. Laba diena, 3/4 aguonų, tai čia pakelio ar stiklinės?

    AtsakytiPanaikinti
  2. As dejau apie 200g aguonu, nes labai megstam jas. 3/4 tai manau cia turejo omeny stiklines. Tai jei stikline 200 tai aguonu 150. As jau saunu i orkaite, tikiuos bus tobulas

    AtsakytiPanaikinti